U bevindt zich hier : MeSaZorg >Hoe werken we >Aanmelding

Zorgboerderij

Trainingshuis

24/7 Zorg

Zorg op maat

Intake

Voorwaarde voor plaatsing bij MeSa Zorg is een indicatie vanaf VG03 en/of ZZP 3C.

Na aanmelding volgt er een intakegesprek op De Boerderij of De Villa. Bij dit intakegesprek is een vertegenwoordiger van MeSa Zorg aanwezig, een ouder en/of voogd, een vertegenwoordiger van de doorverwijzende organisatie en de bewoner zelf. In het intakegesprek beoordelen we of er ‘een match’ is en of MeSa Zorg de gevraagde begeleiding kan bieden.

 

Begeleidingsplan

Iedere bewoner heeft een vaste begeleider bij MeSa Zorg. Zodra de plaatsing geregeld is, maakt de begeleider, in samenspraak met de bewoner, een begeleidingsplan. In dit begeleidingsplan leggen zij vast welke doelen de bewoner wil bereiken en wat MeSa Zorg daarin bijdraagt. 

Financiering

MeSa Zorg bekostigt de zorgboerderij ende trainingsvilla uit een combinatie van huursubsidies, uitkeringen, PGB-gelden en eigen middelen. Met deze inkomsten worden de woonruimte, de begeleiding en zorg en zaken als kleedgeld en zakgeld gefinancierd.

 

De bewoners betalen ook een eigen bijdrage, voor bijvoorbeeld: telefoonkosten, reiskosten, lidmaatschap sportvereniging en andere persoonlijke uitgaven.

De kamers en studio’s zijn niet gemeubileerd. In principe zorgen de bewoners voor hun eigen meubels in hun kamer of studio. Lukt dat niet, dan regelt en betaalt MeSa Zorg dit voor hen.