U bevindt zich hier : MeSaZorg >Wat bieden we >Zorgboerderij

Zorgboerderij

Trainingshuis

24/7 Zorg

Zorg op maat

Zorgboerderij Herveld

De Boerderij in Herveld biedt ruimte aan 10 bewoners. Dit zijn jongeren én volwassenen die niet in staat zijn om zelfstandig te wonen. Een mix van jong en oud vinden wij eigenlijk ideaal, omdat dit zoveel mogelijk op een gezinssituatie lijkt.

Alle bewoners van gezinsvervangend huis De Boerderij hebben een dagelijkse activiteit of vorm van dagbesteding. Dat kan school, opleiding, stage of (vrijwilligers)werk zijn. Voor degenen die dat (nog) niet aankunnen, is er een vorm van zinvolle dagbesteding op de zorgboerderij. Bewoners kunnen hier de dieren verzorgen, seizoensarbeid doen zoals kersen en peren plukken, de moestuin onderhouden en tuinieren.

Wat leren bewoners op de zorgboerderij?

Het gaat er om dat onze bewoners leren om, ieder op zijn eigen niveau, verantwoordelijkheid te nemen en voor zich zelf te zorgen. Zaken als op tijd komen, rekening houden met elkaar, taken uitvoeren die er van je gevraagd worden en afspraken nakomen vinden we hierin heel belangrijk.

 

Voorzieningen en activiteiten

Op onze zorgboerderij wordt gezamenlijk gegeten. Bewoners helpen mee met huishoudelijke taken als koken, tafel dekken/afruimen, de afwas en boodschappen doen. Iedere bewoners helpt mee op het niveau dat hij/zij aankan. Dit gebeurt in overleg met het team.

Alle bewoners hebben een eigen kamer. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. Ook het buitenterrein is voor gezamenlijk gebruik.

In de gemeenschappelijke ruimten wordt onder meer samen koffie en/of thee gedronken, televisie gekeken en bezoek ontvangen. Iedere bewoner helpt op een vaste dag  mee met koken.

De opzet en indeling van de zorgboerderij bieden volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en activiteiten (samen) te ondernemen. De privékamers van de bewoners bieden hen rust en privacy als zij daar behoefte aan hebben.